Webbplatsens överlägg

Meeting Aneby

Så kom vi iväg på vårt allra första Meeting i livet. Vi hade tänkt åka tidigt på fredagsmorgonen men det blev ändrade planer och vi åkte torsdag kväll istället. Ison badades och all utrustning smordes. Galet mycket som behövs packas. Kläder för alla väder. Sovsäckar, kuddar, skor, all utrustning till hästen, mat mm. Förberett i veckan och lagat enkel mat som fick följa med i party coolern. Pelle packade in allt i lastbilen och sedan åkte vi ut och satte in Ison på andra delen av lastbilen.

Vi gjorde att stopp i Eksjö på Burger King för ett matstopp. Familjen Klings mat dröjde så vi fick ligga på gasen sista biten. Incheckningen stängde 21.00 och vi seglade in på stallplan 20.57. Phu.

Installerade ponnysarna och sadelskåpen i stallet. Fodrade och gick vidare till ställplatsen för att bädda i ordning.

Första natten var kall. Riktigt kall. Hade missat att stänga takfönstret. Kupéfläkten var grymt härlig att ha med. Upp tidigt på fredag morgon för att fodra. Äta frukost, gå banan och göra i ordning Ison.

Först ut var en L:E. Han fick fyra fel eftersom han inte han svänga mot 7:an och fick rida tillbaka. Stora tårar när Oliwer kom ut medan jag försöker peppa och berömma för en fin runda! Revansch med en L:D efteråt som gick strålande bra! Det var en avdelning B. Nolla och snabbast tid, så duktiga!


Eftermiddagen blev det häng på tävlingen samt kolla in Elliot som tävlade Bosse och Pedro.

Till kvällen grillade vi och solen kikade fram. Vädret var väldigt till och från hela tiden. Varmt, kallt…


Lördagsmorgon och upp ännu tidigare så första klassen startade redan klockan 8.00. Fodrade och gjorde i ordning hästen med Oliwer och Pelle gick banan.

Oliwer blev stressad under framhoppningen då det är så många som rider där samtidigt. Ison var på tårna och när de kom in på banan så drog han iväg med Oliwer emellanåt då han var stark. Han glömde banan och fick lägga en volt och fick därmed fyra fel.

Lördagen bjöd på bra väder och det var underbart att sitta i solen och kika på alla duktiga ponnyryttare. Till kvällen åkte vi in till den lilla byn och käkade pizza samt köpte godis.


Söndagsmorgon och alla i familjen hade sovit väldigt gott. Det var ju ändå runt 7 grader på natten så ingen sommarvärme direkt. Vi drog igång framridningen tidigt. Med kunskap om att gårdagens blev pannkaka. Så Oliwer red i princip ensam på framhoppningen och Ison hade fått röra på sig ordentligt. Väl inne på banan så gick grunden galant! Ut igen och invänta att få gå in på omhoppning när alla B-ponnysar var klara. Det var hans andra omhoppning i livet så det där med att hopp hinder i en ologisk gång blir lite svårt. Han glömde att svänga av till 5:an så det blev ett halvt varv innan han kom på vart han skulle. Men han gick nolla men på an långsam tid. Placering 6 av 15 är inte alls illa och jag berömde dem båda och sa att han ska vara stolt över sin prestation.

Och den där ponnyn. Han som hoppar i alla lägen hur snett, snabbt eller sakta det än går mot hindret. Guld värt. Och på en helt ny plats, cool lugn och orädd. Finner sig i läget väldigt snabbt. Älskade ponny!

När Elliot hoppat klart så packade vi ihop allt och rullade hemåt igen. Släppte direkt ut Ison med de andra grabbarna och han var så lycklig över att få komma ut i hagen igen.

Vi har verkligen haft en svin härlig helg och det här med att åka på Meeting var jätte kul, tyckte hela familjen. Att sova i lastbilen och leva ett compact living liv några dagar gick över förväntan.

Nu håller vi tummarna för att vi får plats i klasserna på Böda så vi kan åka dit i Augusti.

Lämna ett svar