Webbplatsens överlägg

Strålande maj

Den här veckan har varit intensiv. Det är ju nästan alla veckor men så kommer de där ibland då det är extra mkt. Brukar oftast vara så när man har jour. I helgen har jag haft den ensam och har tagit med mig P när vi fått åka. Lagom lugnt i butiken under veckan och nästa vecka ska vi fortsätta plantera lite på Ejdergatan. Jag besökte dem tidigare i veckan och wow vad fint det har blivit! Spännande och se från allt slit vi gjorde i somras och i höstas satte vi en massa lökar som blommade så fint nu.

Det börja närma sig morsdag. Förra året hade vi ca 250 ordrar under den dagen så det blir spännande att se vad hur mkt det blir i år.

Nästa helg ska vår vita fining få hoppa en Pay and Jump med Isabell. Ska bli otroligt spännande att se. Oliwer är på gång snart att börja galoppera på honom och vi får hoppas han håller sig i skinnet så att det inte blir ännu ett bakslag.

För två månader sedan hade vi Malin ute som är Equiterapeut. När hon gick igenom Ison så flög han i luften! Malin hade aldrig tidigare fått en sådan stark reaktion av en häst tidigare. Han blev nästintill utdömd på plats för att han hade en sådan låsning bak eller kanske rent av en fraktur. Tungt minst sagt. Men Malin kämpade på och försökte luckra upp honom. Nästa gång hon kommer tillbaka skulle vi se om det blev någon skillnad. Men jag var ju livrädd och åkte två veckor senare ner till Kalmars klinik för en vetcheck. Allt var bra! ”he’s not perfect, but i have never seen a perfect horse” löd domen. Så vi åkte hem, lättade. Jag fortsatte arbetet med honom hemma igen. När vi köpte honom så var han inte igång. Nu har han varit igång i 3,5 månad och idag kom Malin tillbaka. Så otroligt spännande!

Hon var otroligt imponerad över hur snabbt han repat sig och att det gav sådan effekt efter den behandling hon gjorde senast. Rumpan var nu lösbar och rörlig, helt fantastiskt! Han har musklat sig bra och hon tror att fortsätter han såhär så kommer han bli väldigt fin i kroppen. Han är lite sett vid kotorna i halsen så där var hon och klämde en hel del, så nu får vi se till nästa gång hur han känns då. Arbetet och det sätt jag ridit på och tränat honom från marken har gett resultat. Har siktat in mig mycket på att han ska bli mer rörlig i sin bakdel och bog samt lyssna. Nu fortsätter det arbetet och även mycket från halt till galopp.

Kom hem från stallet hyfsat tidigt idag och njöt av den resterande dagen hemma. I en solstol med en ljudbok en stund innan jag drog igång lite i trädgården. Ljuuuuuvliga tider nu 🙏🏼.

Lämna ett svar