Webbplatsens överlägg

Tävling och tänder

Oj vad det hänt mycket de senaste veckorna. Förra helgen så var det dags för Oliwer att starta sina första riktiga tävling. Det började redan på fredagen med att vi åkte till gamleby för att Lykke skulle rida lektion. Pelle och Oliwer gick och började bygga banan medans jag var med Lykke. Sedan hjälpte vi också till. Vädret var ju helt galet underbart och jag hade gjort pastasallad som vi åt på en fikabänk. När vi var klara så åkte Pelle och Lykke hemåt.

Jag och Oliwer åkte vidare till Tyftingemar. Tvättade Ison och Oliwer red på banan. Det gick mindre bra. Men jag tänkte bara att nu släpper jag den här jäkla nervositeten så får det gå som det går under tävlingen.

lördag morgon och jag åker ut tidigt till stallet. Gör i ordning Ison och sedan den vanliga springturen i ridhuset för att skaka av sig den värsta energin. Familjen slöt upp och vi åkte mot gamleby.

Tidigare i veckan fick Oliwer frågan om att vara med i Divison III laget, vilket han ville. Så första klassen var en L:D, avdelning B. Bangång och därefter framhoppning. Sedan var det dags att gå in på banan. Oliwer sa att han nästan skulle kräks för han var så pirrig.
Väl inne på banan så gick allt bra. Han rusade lite efter några hinder och Oliwer fick kämpa med en stark ponny, men runt kom han, felfritt!


När han rider ut från banan och får så mycket beröm så hör jag Lykke vråla bakom mig. Vänder mig om och där står hon helt blodig och tandlös. Ramlat hade hon gjort och slagit ut en lös framtand.


Det gick över fort och hon var lite stolt över att en framtand äntligen ramlat ut.

Nu var det dags för lagklassen. L:D utan omhoppning. Laget var taggade och Oliwer var super taggad! Vilket syntes när han kom in på banan med större självförtroende än klassen innan. Ett pet men en bra runda. När han kom ut från banan så skulle vi gå ner och klä av Ison grejerna. Möttes då av att det kanske blir omhoppning så vänta lite. Och ja dra mig baklänges. 3 lag låg lika och Oliwer skulle hoppa sin första omhoppning. Han tittade på ryttarna innan vilka hinder det var och gick sedan in på banan och svängde runt den där svårstyrda ponnyn över alla hinder FELFRITT! Spänningen var olidlig mellan lagen och när John (som red i Oliwers lag) var sist in och red felfritt även han var det klart! Gamleby Lag II hade vunnit!!!


Alltså lyckan för dessa ungar! Att Oliwer rider sin första tävl

Lämna ett svar