Webbplatsens överlägg

Lovely!

Gudars så bra jag har sovit inatt. Somnade runt halv elva och vaknade vid halv åtta, 9 timmars sömn! Men eftersom min lilla powernap på eftermiddagen har bortfallit de senaste dagarna så behövs lite mer sömn på nätterna.

Jag tycker då inte att jag känner mig så mycket mer trött som alla säger att man gör under den här tiden. Att kroppen känns tung och allt det där, jag känner inte mycket alls av det faktiskt. Det ända är att fötterna är svullna, restless legs och halsbränna, annars inget att klaga på! Har nog i övrigt en väldigt enkel graviditet, mot vad man kan ha. Meeeen jag får väl igen det på förlossningen eller nåt, uuhuuu :(.

Vecka 36

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare
ett kilo under den sista månaden.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din
egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Hade tänkt att styra lite här hemma idag men eftersom de säger att vädret ska bli sämre till helgen kanske man ska ta vara på solen? Vem vet, kanske är det sista fina sommardagarna?