Webbplatsens överlägg

Inga planer alls

Vad lustigt, jag har inte en plan för dagen, den får helt enkelt komma som den vill, lite spontant. Har iaf börjat dagen i vanlig ordning med kaffe, efter det blir det knäckemackor och gröt, mums!

Det är  nu mindre än två månade kvar, eller ja ca 5-9 veckor kvar tills korven anländer, ska man börja känna sig lite stressad? Lite panikslagen? Näe vars. Vi har inhandlat det mesta nu, känns som att det som saknas kan köpas när den är här, för inte fasiken blir man helt handikappad när en bäbis anländer?

Det är typ bara vagnen kvar som är ”det stora måste ha” grejen och den kommer mamma och pappa inhandla i veckan, men leveranstiden är 4-8 veckor så jag hoppas att den kommer komma i tid :).

En BabyBjörn sele kommer det dimpa ner en avi på i brevlådan idag också, ska tydligen vara väldigt nödvändigt att ha en sådan, praktiskt tänker jag.

Vecka 33

Barnet:

Vikt runt 2 kilo.

Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare.
Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:

Magen sjunker

Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till
och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage
och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut
ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.

 

1 svar på “Inga planer alls

  1. Bärsele är toppen! Vi använde vår till Liten hur mycket som helst. Den och babysittern älskade han!
    Vi få väl se om lillasyster/lillebror kommer tycka likadant. 🙂

Kommentarer är stängda.