Webbplatsens överlägg

Födelsedag, avramling och vab

Oliwer blev mer än nöjd över sina födelsedagspresenter. Vi sjöng på morgonen och sedan blev det bullfrukost. Jag åkte till stallet samt en hämtning och därefter tog vi ett födelsedagshäng på stan. Fika, hemmakväll och en tur i stadsparken.

Efter hänger åkte jag hem och somnade som en stock. Hade varit uppe några timmar på natten och det är slitsamt för kroppen.

Söndagen hade vi fotografering med jobbet. Älsklings Fanny som fotade oss, hon är så duktig ❤️.

På eftermiddagen var det dags för ridlektion i Gamleby. Idag skulle dem hoppa! Lite nervös. Inte Lykke dock. Den här gruppen är ju lite för avancerad för henne men det fanns ingen annan och dem ville att vi skulle testa. Och hittills har det faktiskt gått bra. De har ridit 1 termin innan.

Lykke fick Jack. En framåt d-ponny. Första hoppen klev han bara över men sedan tog han ett skutt som Lykke nog inte var beredd på…

Hon var så nära på att flyga av. Men återfick balansen och fick in foten i stigbygeln igen. Andra hoppet gick bättre, jag bah ”HÅLL DIG I SAAAADELN” och det gjorde hon.

Måndagen kom. Skolor och förskolor stängda. Vi åkte ut till Ison. Jag ville att vi skulle ta en tur i skogen men Lykke ville prompt rida på ridbanan. Efter en stunds skritt så började hon trava ”han är väldigt pigg idag” mmm jag ser det, mer pigg än vanligt. Håll på bromsen hela tiden och snacka inte. Traven gick fortare och fortare och sedan var det galopp. Hon satt stadigt i sadeln under ett halvt varv medans hon försökte bromsa. Jag klev ut mot spåret och prrrrrooooooade honom. Då gjorde han ett kast mot sidan och Lykke flög ett par meter, gjorde volt och ramlade av. Skrek såklart efter för hon blev så rädd. Jag satt med henne en stund och frågade om det gör ont någonstans, vilket det inte gjorde. Så jag bad henne sitta upp igen vilket hon gjorde och jag gick bredvid. För er som inte har ridit så är det de absolut viktigaste när man ramlat av, man måste upp i sadeln direkt efter.

Allt gick bra och på ett sätt tror jag det var bra att hon faktiskt ramlade av. Hon är så jäkla tuff och naiv inför vad som kan hända. Kaxig. Vi får se hur det blir efter hon har ridit nästa gång.

Vi åkte hemåt, köpte tårta på vägen som man ska bjuda på när man ramlat av. Sacka kom med Lorentz och Mary. Han gick ut till bygget och vi hade världens mysigaste häng här hemma.

Tisdag. Jag och Lykke har varit och levererat blommor till begravning. Därefter ett hemmahäng och en cykeltur. Hon är förkyld och har hosta så hon är hemma idag och förmodligen imorgon ❤️.

När O kommer hem från skolan så åker vi till stallet och ikväll väntar föräldrarmöte.

Lämna ett svar