Webbplatsens överlägg

Fettisdagen

Jag hade tänkt unna mig en semla idag. En kanelbullssemla! 

Men så var jag så tjurig för vädret är som det är och ja ingen bra dag helt enkelt. Så jag skjuter upp det helt enkelt. Jag har festat loss på en halv ask läkerol istället. Lyxigt va 🙈.

Jag har även bestämt mig för det här med socker till O. Det har verkligen varit måttliga mängder tidigare med det vita giftet. Jag vet vilket helvete det är att leva som sockerberoende. Nu är det bara godis på lördagar (det har vi alltid varit hårda med) och endast fika vid enstaka tillfällen. Maten som lagas hemma är en bra grundmat som inte innehållet en massa socker och skit. Ingen sockrig yoghurt, ingen saft, absolut ingen läsk, glass vid enstaka tillfällen. Inte en massa ljust bröd. Inga sockrade flingor… etc. 

Anledningen till att tankarna går såhär är för att jag själv märkt hur mycket bättre jag mår i kroppen! Jag vill ju såklart att mina barn också ska göra det. För det är inte snällt att ge ett barn kakor och godis. Det gör mer skada än nytta i längden. Nu ska jag bara försöka få O att förstå det. 

Hur resonerar ni själva som har barn? Hur gör ni? Har ni några tips hur man undviker sockerfällorna?