Webbplatsens överlägg

911

Hoppas alla där ute idag har skänkt en tanke åt alla människor som förlorade livet den 9/11 2001. Jag har precis sett filmen United 93

som gick på svt2 nyss, har inte sett den innan och gud så gripande den var. Man fick följa med ett av de kapade planen och följa tragedin…de var så nära, så nära. Människorna på planet ringde sina nära och kära, fy så tragiskt, så jävla hemskt! SE DEN!!!

Från wikipedia

11 september-attackerna var en serie terroristattacker utförda mot USA den 11 september 2001 av 19 personer med kopplingar till nätverket al-Qaida och dess grundare Usama bin Ladin. Fyra amerikanska passagerarflygplan kapades; två av dem flögs in i det civila World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania. Totalt mördades 2977 människor i attackerna, inte inklusive de 19 kaparna.

Word Trate Center – kraschen!

Attacken är den största terrorattacken i världen och ses som en av de mest betydelsefulla händelserna hittills under 2000-talet vad det gäller ekonomiska, sociala, politiska, kulturella och militära effekter i USA och många andra delar av världen.[2] Som svar på attackerna startade USA det så kallade kriget mot terrorismen