Webbplatsens överlägg

Mission complete

När vi köpte Deputy Dan så var han inte slutmätt och inte tilläggsregistrerad i Sverige. För det första måste man hamna i en databas som kallas TDB. För att kunna lägga till en häst där så måste en kontrollant söka efter hästens chip och kolla så det stämmer med passet. Så april tog jag ut Ville och han gjorde det. Därefter skickade jag in passet för att han skulle registreras i Sverige. Passet var då inte komplett och skickades vidare för att kompletteras på Irland. I två månader satt passet fast på någon terminal i England och i augusti kom det äntligen fram! Så detta höll alltså på i 5 månader… Nu var han med i TDB, tilläggsregistrerad och avläst. Bara att slutmätintyg kvar. Så imorse for jag och Janni till Vimmerby. Ison är så chill med att kliva på och åka transport. Han var rätt cool på plats med. Två mätmän och en veterinär. En något oavslappnad häst som tycker den där stora mätstickan är konstig. Men, en stund senare så var han helt chill och båda mätmännen samt veterinären kunde mäta in honom som B-ponny. 130,0 är ju precis lagom.

Nu är det bara ett par licenser som ska lösas och sedan är han godkänd att få tävla. Hoppas det dyker upp några L:E inom närområdet under hösten så vi kan åka iväg.

Tack Janni för att du hängde med på den här rätt roliga roadtripen idag❣️

Lämna ett svar