Full på julafton!?

Jag har suttit och kollat på Nyhetsmorgon, en ung tjej satt och berättade om hur deras jul var i familjen, om hur det var att fira jul varje år med alkoliserade föräldrar. Gripande!

Julen och speciellt JULAFTON är barnens högtid, det är barnens dag. Så har det alltid varit i min familj och de flesta andra familjerna runt om. Men det är även den dagen det dricks som mest (inom familjen) i Sverige, det är dagen då det uppstår flest bråk (familjebråk) och allt detta pga alkoholen som ska förtäras. Hur i helvete kan syftet vara att bli full, ens onykter på JULAFTON? Framför sina barn!? Jag förstår inte. Föräldrar och andra vuxna som ska föregå med gott exempel framför barn, varför inte hålla sig till julmust? Eller till måttlig mängd alkohol?

Jag har alltid haft helt underbara jular med min familj och släkt utan att en massa alkohol ska hävas, så kommer även ALLA jular se ut med mina barn. Det är ens förälders skyldighet.

 Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta mer än att jag tycker det är förbannat illa att så många föräldrar stjäl den bästa dagen på året för många barn genom att dricka sig berusad och bete sig så jävla illa!

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt, Tankar & Funderingar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.