Allmänt

Dagen som började så bra

Vi packade med oss lunch och åkte ut till Päronholmarna. Stekhett idag! Det var till och med så att den här badkrukan tog sig ett dopp.

Yatzy på en klippa ☀️

Nu är vi hemma och har käkat middag.

Fick riktigt tråkiga besked idag. 1,5 år har vi hållt på med det här bygglovet och båda instanser i Västervik har beviljat men Växjö tingsrätt avslog. Det blev som ett hårt slag i magen. Vi hade hoppats på att äntligen få börja i höst. Nu måste vi rita om, betala en fet slant på 20-30.000:- till arkitekten igen och skicka in på nytt. FY FAN!

8 månader tog det för Växjö att ta ett beslut. Ett beslut som max ska ta 6 månader. Har ringt och pratat med domaren Anna Karlsson två gånger. Fy fan så jävla otrevlig människa. Har aldrig tidigare pratat med en sådan vidrig och icke tillmötesgående person i hela mitt liv.

Så ja man kan säga att luften liksom gick ur en lite nu. Våra grannar (som inte hälsar på oss sedan 6 månader tillbaka) är vi riktigt besvikna på också. Skymd sikt skyllde dem på. Undrar om det är stjärnorna på himlen de syftar på? Solen ligger nämligen inte i närheten av det. Så mycket jag skulle vilja skriva om just detta och om hur de vridit på allt för att vi inte ska på bygga.

Nu hoppas jag bara Thujahäcken växer upp riktigt fort 

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.

4 kommentarer

 • Emeli

  Nästa förslag kommer inte påverka dem någonting. Jag kan verkligen förstå att du försvarar dina föräldrar, jag hade gjort samma sak. Men det är ju även så att vi var inne och pratade med dem först och berättade läget, verkade inte vara några konstigheter då. Vi mötte till och med upp med en planka och det skulle inte bli så högt. Dessutom skulle vårt garage sänkas så det kunde få mer kvällssol. Väggen som skulle sättas upp skymmer ingenting.
  Vi har ju dessutom varit väldigt schyssta och tagit in folk för att ta ner flera stora träd, för att dem vad oss om det. Vår kostnad, deras nöje.
  Ska väl också tillägga att våra närmaste grannar har frågat oss om det okej att de placerar ett mindre hus vid tomtgräns mot oss, givetvis ser vi inga problem i det. Att de stirrar in i en vägg tar jag inte riktigt, de har ju mestadels skog och berg åt alla andra håll, så varför skulle dem placera sig just där och stirra in i väggen.
  Det är jäkligt tråkigt att det blivit såhär, det tycker vi verkligen. Att man inte kan tillgodose varandra istället för att fälla.

 • Annie Johansson

  Era grannar som inte hälsar? De kanske är hos dig problemet ligger och inte dom! Inte direkt så du hälsar på dom… Så ta och väx upp!!
  För du hade velat se in i en vägg hela dagarna? Så trevlig vy att mötas av varje dag. Kanske ska tänka åt andra hållet också, hade du själv godkänt det?
  Du känner verkligen inte dina grannar, lär känna dom så ska du se att dom inte nekar saker bara för det är skoj!
  De påverkar dom också, bott där i 30 år!! Inte som dom njuter av en fajt med grannarna!
  Tänk på de, nästa förslag ska kanske godkännas av dom igen! Så kanske sluta snacka skit om dom på bloggen och överallt annars! Om det ska bli en bra stämning!
  Med vänlig hälsning, grannarnas dotter!

 • Emeli

  När vi flyttade in i huset så var vi bara två. Så då passade det bra. Vi blev 3, det passade även då bra men nu har minstingen inget sovrum (om man inte räknar garderoben). Våra grannar bredvid (2 familjer) har byggt ut två gånger vardera utan att någon motstridig det. Och det är så man ofta gör, anpassar huset efter att familjen växer . Men det är inte alla som har så tillmötesgående grannar, tyvärr.
  Och nej ingen som hälsar på varken mig eller min man.

 • Lissa

  Moget skrivet, verkligen! Hur kan du ens för 1 sekund få det till att det är era grannars fel att ni har köpt ett för litet hus från första början? Eller att det ens är deras problem? Bor ni för litet, flytta då!
  Era grannar och din man hälsar förresten på varandra så det är nog du som får sluta ha näsan i vädret och hälsa på dom kanske!

Kommentera