Kalmar Slott

Vi parkerade i Kalmar och till familjens stora förtjusning började vi med en lunch på McD. Därefter promenerade vi den vackra slingan bort till slottet.

Så himla vackert, en fröjd att se! Slottet är byggt under 1100-talet så det har några år på nacken. Tänk så många kungligheter det bott där under åren.

När vi klivit in innanför murarna så fanns det massor att göra för barnen! O fick en lista med en rad olika uppdrag och med karta som han skulle göra. L fick även hon uppdrag men lite lättare.

Vi ilade runt överallt på borggården och gjorde roliga uppdrag. O var inte alls positiv till en början men efter ett par uppdrag fick han stor lust och ville aldrig sluta.

Vi tog en paus med frukt och glass. Sen fortsatte äventyret. Nu var det dags för O att bli dubbad till riddare! Det var den sista grejen när man klarat alla uppdrag.

Sjukt nöjd kille som blivit utnämnd till Riddare Oliwer af Västervik

När L gjort klart sina uppdrag så fick de mindre knottarna (3-6 år) följa med en gycklare på skattjakt! Så spännande!

Vi tackar Kalmar Slott för en fantastisk eftermiddag. Vädret var sådär perfekt för att vara här idag också.

Jag rekommenderar verkligen ni med kids att åka hit. Så mycket roligt för barnen!

Jag hade väldigt gärna tagit en timma i lugn och ro och kikat igenom slottet. Jag älskar ju historiska saker. Men tiden rann iväg fort och det hanns inte med. Det får bli nästa gång.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera