Webbplatsens överlägg

Jag lyckades ändån

Vi kom inte hem förrän runt sex tiden idag, så då blev det lite käk och vad tror ni hände efter det? Jo jag somnade, jag kan bara inte hålla mig vaken när jag sätter mig ner och chillar, och det är ju inte heller så att jag orkar hålla igång 24/7 heller…

Läste vad som händer i vecka 27 och jag kan nu säga att det börjar bli en större och större lättnad ifall denna lilla unge skulle behaga att komma ut redan nu så är chansen 90% att den överlever, förvisso får den ju ligga på sjukan i flera månader men iaf. Men nu får vi hoppas att den inte vill titta ut förrän det är dags :).

Vecka 27

Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.

Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet
återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken
är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat
röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest.
För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen.
Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när
du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?

Jahopp, fredag imorgon? Nej onsdag, och det är förbaskat många som är lediga nu tors-sön, härligt väder ska det vara också, lyckostar!

Hörs imorgon!