Webbplatsens överlägg

Terapi

Det blev en lång tur hos Karin, det är mycket att prata om när man inte ses så ofta, och jag tror att vi skulle kunnat sitta och pratat non stop hela natten, visst är det skönt när det är sådär avspänt med någon? Jag gillar´t ;).

De senaste dagarna har jag haft lite ormterapi, ni vet ju vilken fruktansvärd fobi jag har för dem. När vi var på Hasselö så fick jag höra någon ropa ORM, detta ord är så jävla obehagligt, jag reagerade direkt och blev livrädd samtidigt som pulsen ökade som en ferrari bil. Jag slår genast blickar och ser hur nära ”den” är, när jag ser den, ser att den är utom räckhåll för mig, vet att den inte från så långt håll kan skada mig, då blir det lugnare. Väl efter en stund när allt lugnat ner sig så återgår vi till solandet. Jag är hyffsat lugn med kollar en gång i minuten mot platsen där ormen visat sig, väl efter typ 30 min så är det en ny orm där, jag vrålar och kastar mig bakåt. Men även denna är en bra bit bort, så jag vet att den inte kan skada mig. Så länge jag har någon bredvid mig så vet jag att det är lungt, varför? För att jag hoppar upp i närmaste famn om den närmar sig!

Så idag, jag sr ju dem överallt, levande som döda, denna gång var det en död, det är nästan lika läskigt. Jag satt kvar i bilen medans Janni gick ut och fotade den, tänkte nu att jag skulle lägga upp den här, men jag vet inte om jag fixar det, nej ni får googla överkörda ormar istället, jag får rysningar av tanken.

Men jag ska försöka jobba lite med det här under sommaren, måste ta tag i det innan det går heelt över styr!

För att ha en specifik fobi måsta man vara medvetan om att rädslan man känner är överdriven och orimlig.
Man kan
aldrig har en specifik fobi tillsammans med social fobi eller agorafobi.
 Då en person utsätter sig för obehaget utlöses så gott som alltid en omedelbar ångestreaktion (oftast panikattack).Bara att tänka på det specifika gör en fobiker rädd.
Hos barn kan oron uttryckas som gråt, vredesutbrott, stelhet eller klängighet.

Det är inte ovanligt att rädslan leder till att man undviker de ångestladdade situationerna/objekten ( te x undviker flygresor).
Undvikandet gör att rädslan bara ökar och ökar, eftersom man inte får en chans att utmana det som man är rädd för och leder till att man bygger upp fler negativa föreställningar
.

Kvällen förövrigt har varit heeeelt toppen 😀 

1 svar på “Terapi

  1. Precis så känner jag för spindlar regn elr inte de måste väck! ;P

    Men vilken tur att jag har terapi här ute varje dag.. Dom är ju överallt och som sagt stooooora…
    (psssst överdrev lite när jag sa att den var stor som handflatan… Emilias kanske 😉 Men lika läskig ändå.. hua hua)

    Hoppas du får bukt med din… 😀

Kommentarer är stängda.