Trädgårdstider

Under eftermiddagen så fick jag energi och började påta i trädgården. Klippte syrenerna och mina askträd. De växer helt galet och jag vill inte ha dem stora. Utan formklipper dem minst två gånger varje sommar.

Rensat ogräs lite här och var. Vattnat igenom allt. Trimmat och klippt gräsmatta. En bra ljudbok i lurarna och det blir magi.

Bokharabindan jag satte i maj förra året.
Pampasgräset som jag också satte förra året. Skyddat den med duk under vintern och den har klarat sig bra. Tror dock aldrig det kommer komma några vipor, men hoppas man man ju alltid.
En av mina fina klätterrosor som jag satte för tre år sedan. Nu tycker jag som först den har börjat ta sig ordentligt. Tycker rosor som klättrar är så vackert och ger ett ombonat intryck.
Chokladmyntan som jag satte förra året. Det var bara en liten planta men den har spridit som helt galet. Blir nog att klippa ner den lite snart.
Jordgubbarna som sitter i en odlingslåda med ett gammalt fönster över sig. Det har blivit växthuseffekt där innanför så dem kommer tidigt i år. Glaset är som skydd från fåglarna.
Hade stora förhoppningar på detta Elefantgräs men nja, det växer dåligt. Kanske för att det har svårare att rota sig eftersom jag planterat i kruka. Men ville testa det först.
Förra året sådde jag från frö upp till tomatplanta och den blev helt gigantiskt med flera hundra tomater på. Detta år har jag inte sått något alls. Den tiden fanns inte. Men så fick jag denna goding av Roger och Therese så det ska bli spännande att se om det kommer några 🍅.

Det var en liten del av min trädgård det ☺️.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera