Dagen började ju så bra

I förmiddags åkte jag och Fanny ut till mariebergs handelsträdgård och tog en stros. Leta inspiration till trädgård och uteplats och så roligt! Vi hittade en del coola grejer. Men sånnadär medelhavsväxter kräver sin vinterförvaring och i vårt uterum är det tyvärr för kallt. Dock har olivträdet klarat sig fin fint över vintern. Men olivträd är lite mer tåliga än andra medelshavsväxter.

När jag kom hem möttes jag av en P som låg i soffan med sitt onda öga. I andra soffan låg L och sov! Hon hade däckat… tidiga morgnar är krävande 🙈.

Satte mig en stund på terassen. Käkade lunch och packade sedan väskan. Promenerade ut till Gränsö. Det tog bara 50 minuter. Hade tänkt det skulle ta längre. Satte mig vid kanalen en stund men det varade inte länge och om det är något med Gränsö jag INTE gillar så är det för att det är en sådan jäkla ORM-Ö. Griller i huvudet och jag spatserade vidare.

Köpte en kaffe på caféet och gick en sväng runt slottet för att kika på alla planteringar de gjort där ute. Det hade inte växt så mycket än så var inte så mycket att se. Men det kommer bli väldigt vackert när alla rosor blommar upp.

Vidare in till hotellet för en ansiktsbehandling. Så skönt!

Mötte därefter upp tjejerna för en trevlig eftermiddag i spa-avdelningen. Vi badade, tjattrade och käkade surdegssmörgås. Det nya orangeriet är så mysigt.

När jag några timmar senare kom hem möttes jag av en uppgiven och låg Pelle. Jag käkade och sedan sa jag nu åker vi in till akuten och kollar upp vad som är fel.

Lämnade av kidsen hos syster och sedan vidare till akuten. 1 timma senare och vi fick åka till Esplanaden istället. Vänta där en bra stund innan en läkare kikade på P ögon. Det konstaterades att något satt på pupillen. Läkaren raspade på ögat med en nål (ja sjukt otäckt) men det satt för långt in. Så vi fick en tid direkt till ögonmottagningen på sjukhuset. Vi åkte dit. Fick vänta ytterligare en stund.

Ögonläkaren kikade och även han konstaterade en metallbit på pupillen. Bedövning och mer rasp med nålen i ögat. Det funkade inte så han plockade fram en borr… när det ljudet lät samtidigt som han körde med borren i ögat på P då höll jag på att vekna lite. P rörde inte en fena.

Han fick bort nästan allting. Dock så kan det bli påverkningar på synen. Så jävla ledsamt om det blir så 😭😭😭. Återbesök om ett par dagar.

Metallbiten har flugit in i ögat när han sågat sten på jobbet. Skyddsglasögon hjälper inte alltid. Han få ha cyklop hädanefter 😇.

Så fyra timmars flängande, kollande och borrande och till slut åkte vi och hämtade hen två sovande barn hemma hos syster. Stort tack för hjälpen ❤️.

Utsikten från våning 8 🙌🏼

Nu hoppas jag att smärtan är hanterbar inatt. Jag har bunkrat upp med värktabletter på hans sängbord.

Helt slut. Godnatt!

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera