Fullspäckade dagar

Jag har haft riktigt kaotiska dagar. Igår efter jobbet åkte jag till LYKKES förskola. Mötte upp P och halvsprang in på en föräldrarträff. Det har dem istället för utvecklingssamtal. Vi gjorde samma sak för ett PR sedan och jag tycker det ör väldigt bra. Får se filmer på barnen och vad dem gör under dagarna. De gör så mycket mer än vad vi tror när dem är där. Så roligt att se!

I juni träder en ny läroplan in. En helt ny.

”Hållbar utveckling samt hälsa och välbefinnande
En positiv framtidstro ska prägla utbildningen. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig.
Utbildningen ska ta tillvara barnens nyfikenhet samt utmana och stimulera deras intresse för och kunskaper om natur, samhälle och teknik.
Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. När fysisk aktivitet, näringsriktiga måltider och hälsosam livs­
stil är en naturlig del av barnens dag kan utbildningen bidra till att barnen förstår hur detta kan påverka hälsa och välbefinnande.
Utbildningen ska ge varje barn möjligheter att utforska, ställa frågor och samtala om företeelser och samband i omvärlden och på så sätt utmana och stimulera deras intresse för hälsa och välbefinnande samt för hållbar utveckling.”

Fantastiskt bra att detta tas upp nu redan i förskoleålder 👏🏼.

—————————————————————

Svängde förbi hemma och slängde i mig lite mat på stående fot och åkte sedan vidare. Plockade upp min vapendragare Fanny och sedan åkte vi ut till Max och planterade växter. Vi hade sällskap av en bil som stod och spelade vrålhög musik och speedwaycyklar som brummade i bakgrunden. Ett par timmar senare och vi var klara. Så glad att jag fick sällskap. Det kändes som tiden vridits tillbaka 5 år.

Hittade en gammal bild på oss. Jäklar så mycket roligt vi gjort 💛.

Slängde mig på soffan en timma när jag kom hem och sedan stupade jag i säng. Öm i ryggen efter att ha legat på knä framåtböjd i två timmar.

Denna onsdag klev jag och L upp tidigt. Jag ville inte somna om för då hade jag varit ap-trött så vi gick upp vid sex. Trodde jag skulle hinna med lite styr på morgonen men det blir sällan så. Barnens frukosttallrikar lämnas på bordet. Pyjamaser överallt och allmänt kaos. Ja morgnarna är verkligen små kaos.

Nästan 10 timmar på jobbet och efter det kilade jag upp till People. Jag blev erbjuden att prova på att göra en spraytan! Smidigt att kliva in där och på 10 minuter är man gyllenbrun. Ska duscha i morgon bitti så det är då man ser resultatet.

Stort tack till Hudvårdskompaniet 💛. I maj kör dem erbjudande på spraytan, endast 350:- 🙌🏼.

Promenerade hemåt igen. Svepte en pannbiff och en potatis innan jag åkte och handlade mat. Nu har jag äntligen landat i soffan till Greys. Skulle egentligen satt mig vid symaskinen och sytt skynken till jobbet men det får bli senare i veckan. Tiden räckte inte till idag.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera