Grevgatan

Häromdagen dök mitt första hem upp på Hemnet. Där bodde jag mina första 17 år. Har så många fina minnen därifrån. Jag minns när jag fyllde 7 eller 8 år och det var min födelsedag. Jag blev utslussad av familjen till köket och mitt på köksbordet stod en vit mountainbike! Lyckan var total! Oj vilket härligt minne och så mycket roliga turer jag tog med den där cykeln.

Det var även över samma köksbord som min lillasyster (då typ 2-3 år) klättrade upp och hängde som en liten Tarzan i taklampan! Men lampan satt faktiskt kvar efter djungelgungandet och mamma kom flygandes och drog ner lilla mini Tarzan 🤣.

Mitt rum. Såg såklart inte alls ut såhär då. Nej det var posters på Michael Jackson, lavalampor, torkade blommor och en grön tjocktv med ett Nintendo 8 bitars.
Här är hallen. Här satt jag under ett högt halvors och pratade i telefon. Jag fick inte ha egen telefon på runnet. Och ringa fick man typ bara göra efter klockan 18 på kvällen. Tänk vad man pratade i telefon under 90-talet. Underbart!
På den här altanen lärde jag mig cykla. Det fanns ingen pool då. Bara kantiga plattor som gjorde ont att ramla på. Min första cykel var en liten röd med tjocka däck på. Minns även när jag fick den. Pappa hade köpt den av någon gammal farbror och när jag fick den vid tre års ålder var det den finaste cykel jag skådat! Mamma sprang bakom ett par varv och sedan cyklade jag själv. Rätt bra gjort för att bara var tre år.
Så i det här platta långa huset växte jag upp med en gigantiskt trädgård som var perfekt att hjula på under sommaren. Jag saknar inte huset i sig men jag saknar barndomen. All lycklig tid. Pappa ❤️.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera