Annorlunda eftermiddag

Dagen rullade på som de flesta andra dagar på jobbet. Förutom att när jag på eftermiddagen diskade en stor cylinder vas. När jag sköljde den och tömde ur vattnet så sprack vasen. Jag kände att något hände i handen, eller snarare förstod att nu kan jag ha skurit mig. Men kände ingen smärta. Tog ur handen och började lite i panik att skaka den, dåligt drag. För blodet bokstavligen forsade. När jag kikade ner på handen så blev jag helt yr och knäsvag. Mitt eget blod fixar jag inte. TUR att jag inte var ensamen och att Pyttan (lugnet i stormen) var där och roddade om mig. Hon tvättade av handen och kikade. Mjo du måste nog upp till akuten med det där.

Klädde på mig, tog en daim mot blodsockret (jag höll nästan på att svimma några minuter tidigare 🙈) med inlindad hand i högt läge promenerade jag upp mot akuten.

Väntrummet var fullt så jag förstod att jag skulle få vänta ett tag. Men det var snabba bud och jag fick komma in omgående.

En undersköterska kikade på snittet i fingret och domen blev att sy. Strax därefter kom Pelle och Lykke och sedan doktorn. Tre stygn och Lykko var så SJUKT NÖJD med att få kika på det spännande som hände. Hon älskar ju verkligen att leka doktor så det där undersöksrummet var lite som i himmelen för henne.

Så hela besöket på akuten tog en timma. Underbart 💛.

Vi åkte ut till vännerna i grantorpet och drack en kaffe samt bokade en familjeresa tillsammans. Väldigt bra slut på en lite olycklig eftermiddag.

Hoppas inte fingret ska smärta så mycket och att det ska funka att jobba med imorgon. Jag ska hålla mig borta från vatten, jord och knivar imorgon 🙈. Och såklart vaserna 🤣.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Kommentera