Webbplatsens överlägg

Ont i magen 

Får generellt alla bebisar ont i magen? Och varför är det så uppenbart på just kvällen? Blir magen bättre om bebis bara äter ersättning istället? 

Bebis hade ont i magen igår. Det tog nästan 4 timmar för den lilla att komma till ro och slappna av. Även morgonen har bestått av lite magknip. VAD GÖR MAN?

11 svar på “Ont i magen 

  1. Tror det är supervanligt att bebisar har ont i magen första tiden. Magsäcken ska töjas, tarmarna lära sig arbeta och kroppen komma igång med att bryta ner ”riktig mat” 🙂

    Prova magdroppar, pysventil, och ”grodmassage”, att dra upp hennes ben i grodställning som massage, går säkert att googla 😉

    Har läst att hos endel barn är D-dropparna boven (också Google-bart)
    Men minns ju inte om man börjat med dom så tidigt..

    Magknip går över, men det känns så jävla konstant… du får räkna i %, om hon har magknip i 3 månader och du får lyckan att leva med henne i typ 50 år till, så är det 0.005% av tiden 😉

  2. Lisa hverven säger:

    Ja Men som någon skrev innan, dr Browns flaska är bäst! Då får dom inte i sig massa luft, går inte att köpa överallt men dom finns på Janne banan! 🙂 kram

  3. Tack Lisa! Vilka fina namn vi har valt ⭐️. Ska prova miniform och den ersättningen. Kram!

  4. Tack Sara! Leva mjölkfritt en månad är verkligen imponerande! Det värsta är att jag tycker så synd om henne när hon har ont. Och så undrar man ju såklart varför detta magknip alltid ska komma/vara värst på kvällen.
    Kram till dig och söta Polly ⭐️

  5. Lisa hverven säger:

    Bästa ersättningen enligt mig är nan HA1, den funkade för vår Lykke (ni har valt ett jättefint namn! ) hon hade jätteont i magen i början och då funkade även minifom droppar som vi gav ca 10min innan mat! 🙂 det får man ge till nyfödda och vi fick tipset från BVC. Hoppas hon slipper magont snart! 🙂 stort grattis till fina tjejen!

  6. Jag ammar och Polly har vart röjig på kvällen sedan hon föddes. Det tar mellan 30 minuter till 5 timmar att natta henne. Ibland verkar det som att hon har ont i magen, ibland övertrött och ibland bara som om hon inte har lust att sova.
    Jag uteslöt mjölk i en månad, eftersom att jag själv var kolikunge som var mjölkallergisk och tänkte att detsamma gällde henne men har börjat äta det igen för jag märkte ingen skillnad.

    Jag har ingen ”lösning på problemet” men du är inte ensam, det kan ju kännas skönt att tänka på. Jag har läst runt som fan och jag har blivit lugnad utav att tänka att det är fullkomligt normalt, (om än jobbigt)kommer att gå över och att det nog bara handlar om kvällsoro samt att de flesta bebisar generellt är röjiga på kvällen. Jag ställer in mig på att det kommer att ta lång tid innan hon somnar så blir jag bara positivt överraskad om det går fort 😉
    Hoppas att det blir bättre och grattis till den ursöta tjejen!
    Kram Sara

  7. Våra småttingar var gasiga och hade svårt att fixa det själva i början. Vi körde på windi pysventil (guds gåva typ) för att lätta på trycket. Ebba flaskmatades och Juni ammas så för oss hade det ingen betydelse. Hoppas det ordnar sig!

  8. We tried everything with Finn! Only ersättning, only breast feeding, sempers drops, minifom drops, different ersättning brands…. it is a jungle and no two kids are the same. Everytime you think it is better, it comes back!

    If you go for ersättning, try Dr Brown’s bottles as it stops them swallowing air… they were amazing for Finn! If I ate candy or egg and breastfed = disaster so also that can be another factor.

    Every baby I know has had a problem with it! I found it so hard to just accept it.

Kommentarer är stängda.