Beatles

Jag har suttit och kollat på Beatles klipp från youtube, vi (jag) som är den yngre generationen förstår inte hur stora de har varit, helt sjukt! Alla nutida pojkband kan ju bara slänga sig i väggen, haha. Jag älskar låten HERE COMES THE SUN !!!

Fil:The Fabs.JPG

The Beatles andra singel, Please Please Me, släpptes 11 februari 1963 och gick rakt in på förstaplatsen på brittiska försäljningslistan. Succésinglarna avlöste sedan varandra, och i januari 1964 gick de för första gången in på den amerikanska Billboard-listan Top Pop Singles Chart. Den 4 april skrev de historia då alla fem singlarna överst på listan var deras, med Can’t Buy Me Love överst – ett rekord som fortfarande inte slagits. Som enda grupp i världen som samtidigt under 3 veckor haft 1 och 2 på singellistan. 1 och 2 på EP listan och 1 och 2 på LP listan. Inträffade 12 december 1963.

I april 1970 upplöstes gruppen, och medlemmarna inledde solokarriärer. Fans världen över hoppades länge på en återförening, men när John Lennon blev mördad 1980, gick de förhoppningarna i kras. En liten återförening kom dock till stånd 1994. Då samlades nämligen de kvarvarande medlemmarna och arbetade med två tidigare outgivna Lennon-låtar: Free As A Bird och Real Love. De gavs sedan ut som singlar och nådde stor framgång. Numera finns endast två av originalmedlemmarna i livet, då George Harrison dog i cancer 2001.

About Emeli

Helrenovering av 30-tals kåk. Västervik. Familj. Floristplugg. Vänner. Inredning. DIY.
This entry was posted in Allmänt, Musik. Bookmark the permalink.

Comments are closed.